Porträtt


 
Detta ä bilden jag skule måla av men ersätta hennes ansikte med mitt. 
 
 
 
 

Detta är mitt porträtt. Jag blev nöjd med kontrasterna eftersom, det är ganska tydliga och skarpa övergångar vilket gör tavlan finare från längre avstånd. Jag hade en hel del problem att få till himlen och jag har arbetat mycket att arbeta ut färgerna då jag tycker det skall vara mindre skarpa övergångar i himlen, mer att färgerna ska smälta ihop. 

Det jag blev mindre nöjd med och som jag tyckte var mest motgångar var ansiktet. Jag her inte målat så mycket ansikten innan och detta var första gången jag målade ett seriöst porträtt. Jag ser inte mycket likheter i ansiktet,isåfall skulle det var huvudformen och näsan kanske. 

Jag har missat en eller två lektioner och därför hamnat lite efter och har fått stanna var i skolan nästan varje dag denna veckan för att kunna få klart porträttet i tid. För att få ansiktet och andra små detaljer snyggare hade jag självklart velat ha en vecka till på mig men o andra sidan var detta som sagt mitt första porträtt och nästa gång vet jag mina motgångar och kommer kunna fokusera lite extra på det. 

 

Jag hittade inte min bild igen efter jag fick veta att vi skulle presenterna konstnären bakom vårt utvalda portätt. Men Leonardo da Vinci var en stor konstnär under renässansen och hans porträtt på Mona Lisa tycker jag påminner en he del om det porträttet jag målade av. 

Renässansens konst kännetecken var speciellt att man hade natur i bakgrunden och att det då var fokus på en människa i bilden och inte mycket mer än det. Oftast från midjan och upp, benen syntes inte ofta och det var väldigt seriösa miner, bilderna blev seriösare och realistiska. Mycket skuggor och ljus, korta streck istället för långdragna och kontraster som Leonardo använde sig av i konstverket av Mona Lisa.

Allmänt | | Kommentera |
Upp