Förnyade solceller av plast

De nya förbättrade, billigare och hållbarare solceller kommer vara gjorda av plast. Det blir en helt förnybar energi, de nya materialet är organiskt, kolbaserade halvdelar istället för det gamla materialet som var kisel. Bläck, de nya plasterna kommer kunna produceras av vanligt bläck. 

Så som vi producerar solceller idag är även en dyrare production vilket kommer leda till att vi kommer tjäna en del pengar på detta, det kommer inte bli svårare om någon skulle tänka det. En massa positiva effekter kommer ut genom de framtida solcellerna. 
Jag valde solceller för att jag tycker det skulle vara en bra förändring om vi skulle byta ut de solceller vi använder oss av nu mot de nya. Som sagt, det är en positiv effekt, tillexempel att vi sparar pengar vilket vi då kan lägga på andra saker i landet, saker som behöver lyftas upp mer. 
Vi skulle kunna rulla ut solcellerna på taken som man gör med tjärpapp, eftersom vi skulle kunna trycka polymera solceller i en tryckpressar och göra dem mjuka och böjliga.
Än idag är inte polymera solceller tillräckligt för tillverka en stor skala, men det skulle mycket väl kunna vara det i framtiden !

 
Allmänt | |
Upp